Az ipari konyhai szellőztetés nem csak a szagokról szól!
A nagykonyhai elszívó berendezések már a helyiség tervezésnél kulcsfontosságúak. Ha valahol elengedhetetlen a megfelelő szellőztetés, akkor az az ipari nagykonyha. Ez lehet egy étterem, egy intézmény konyhája, de akár csak egy kisebb kifőzde is.
- Tapasztalatok alapján, ha hangos egy elszívó, a konyhai dolgozók inkább be sem kapcsolják. A megfelelő hangcsillapításra ezért különös figyelmet fordítunk.
- A főzéskor keletkező gőzök elszállításához megfelelő térfogatáramú ventilátor és ideális keresztmetszetű légcsatorna hálózat kialakítása.
- A légtechnikai csővezetékek helytakarékos kialakításával igyekszünk minél kevesebb hasznos teret elfoglalni.
- A nagykonyhai zsíros rendszerek tervezése és kivitelezése kicsit más, mint az általános szellőző rendszereké. Kizárólag tisztítható, konyhai ventilátorokat tervezünk, és építünk be ilyen rendszerekbe.
- Vállalt munkáink mérete a kisebb főzőkonyháktól, kifőzdéktől az éttermi, szállodai nagykonyhákig terjed.
Miért fontos a tisztítás és karbantartás?
Az elzsírosodott, elhanyagolt elszívó berendezés fokozottan tűzveszélyes, mivel a tűzhelyről esetleg felcsapódó lángnyelvek, illetve szikrák begyújthatják a zsíros légcsatorna belsejében lévő felgyülemlett zsíros, olajos szennyeződést!
Első a helyszín átvétele, és a konyhai vagy egyéb berendezések letakarása, megóvása. A légcsatornákra nyílásokat vágunk, amelyeken keresztül elvégezhető a rendszer tisztítása. A tisztítás végeztével a nyílásokba speciális tisztítófedeleket helyezünk. Mivel ezek beépítésre kerülnek, a későbbiekben a tisztítás gyorsabban zajlik, a költségek pedig kedvezőbbek lesznek. Ezzel párhuzamosan zajlik az elszívóernyő, a ventilátor, az elektromos motor és az összes többi alkotóelem tisztítása. Végül eltávolítjuk a takarófóliákat, a kijelölt helyre összegyűjtik az eltávolított szennyeződést és a konyha területét kitakarítják.